Vilanova i la Geltrú – Puigmoltó

Un poblet com els d’abans, Puigmoltó, un model de respecte per l’entorn i per una arquitectura que hi encaixi. La ruta ens hi porta pel sender GR 92.4 tot visitant els grans masos com la Masia d’en Cabanyes (que acull el Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes), la Torre del Veguer (gran finca i celler de la varietat muscat), Can Martí i el petit nucli de Sota-Ribes, joia del patrimoni del Garraf interior.

Dades d’interès

Sant Pere de Ribes Vilanova i la Geltrú
 • Senderisme Cicloturisme
 • Circular
 • Distància: 13,72 Km
 • Desnivell: 210 m
 • Durada aproximada: 2h 37m
 • Dificultat: Baixa
 • Temàtica: Paisatge / Patrimoni

Sortim des de la Torre d’Enveja i l’Ermita de Sant Joan, al barri del mateix nom de Vilanova i la Geltrú, per enllaçar per la Ronda Ibèrica en direcció nord-est amb el sender GR 92.4 que ja no deixem en tot el recorregut fins a Sota-Ribes. Des d’aquí, pel carrer del mateix nom i vorejant després l’Hospital de Sant Camil, ens dirigim al bonic nucli de Puigmoltó, objectiu final de la ruta. Per aquells que facin la ruta caminant: retorn en autobús des de la parada que hi ha davant mateix del poble, a la carretera BV-2113.

Punts d’interès

 • Masia d’en Cabanyes

  Situada als afores, abans del s. XIX era anomenada Masia d'en Parellada. Els Cabanyes la van adquirir als Parellada l'any 1790 i el 1798 van fer construir la gran casa d'estil neoclàssic on va morir el poeta Manuel de Cabanyes.

  La família Cabanyes va cedir-la a l'Ajuntament de ...

  Situada als afores, abans del s. XIX era anomenada Masia d'en Parellada. Els Cabanyes la van adquirir als Parellada l'any 1790 i el 1798 van fer construir la gran casa d'estil neoclàssic on va morir el poeta Manuel de Cabanyes.

  La família Cabanyes va cedir-la a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú l'any 1975. Des dels anys 90 és el Consell Comarcal del Garraf qui en té la custòdia i l'ha afavorit amb actuacions de restauració, catalogació i rehabilitació, arribant l'any 2014 a la declaració de Bé Cultural d'Interès Nacional per part de la Generalitat de Catalunya.

  Alberga el Centre d'Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes. Ofereix el servei de lloguer de les seves instal·lacions, espai ideal per activitats culturals i lúdiques, així com cerimònies diverses (casaments civils, banquets, trobades...).

  veure més

  veure menys

  Troba’l a: Masia d’en Cabanyes – Mas de l’Artís – Pla de les Palmeres

 • Castell Sota Ribes

  El nucli de població més antic de Ribes el trobem a Sota-ribes, un petit assentament construït sobre un turonet que domina la confluència del torrent de l'Espluga i la riera de Ribes. A la part més elevada del nucli hi ha el Castell de Ribes, bastit en època alt medieval. Al seu davant hi ...

  El nucli de població més antic de Ribes el trobem a Sota-ribes, un petit assentament construït sobre un turonet que domina la confluència del torrent de l'Espluga i la riera de Ribes. A la part més elevada del nucli hi ha el Castell de Ribes, bastit en època alt medieval. Al seu davant hi havia una capella castral que durant el segle XVII va reformar-se completament per convertir-se en l'església de Sant Pere.

  Davant de l'església s'alça l'antiga rectoria, al costat de la qual descendeix un camí empedrat fins al nucli pròpiament dit, que és travessant pel torrent. Aquí hi trobem la Casa del Terme, antic edifici del Comú de Ribes documentat des del segle XV. Entorn seu hi ha diverses cases de pedra amb obertures de pedra treballada.

  veure més

  veure menys

  Troba’l a: Ruta Entre Vinyes A Sant Pere De Ribes / Sant Pere de Ribes – El Montgrós – Font d’en Sidro