Qui som?

El projecte “Garraf: camins, patrimoni i natura”, desenvolupat conjuntament pel Consell Comarcal del Garraf, l’Agència de Desenvolupament Econòmic NODE Garraf i els sis ajuntaments de la comarca, busca aglutinar sota un relat comú diverses iniciatives dels municipis, relacionades amb la promoció i la projecció del Garraf a làmbit patrimonial i natural, amb lobjectiu de potenciar lexperiència del visitant, fomentar la creació de llocs de treball i incentivar el nombre de visitants a la comarca fora de les temporades turístiques.

El mirador integrat al Parc d’Olèrdola a Canyelles, l’adequació dels jardins de Can Travé a Cubelles, el Centre d’Atenció al Visitant a Sitges, el Centre d’Interpretació dels Americans a Sant Pere de Ribes, i la Ruta del Patrimoni del Garraf són algunes de les actuacions realitzades.

Actuacions

Al projecte "Garraf: camins, patrimoni i natura" s'han realitzat les següents actuacions:

 • Camí Pedalable, a Vilanova i la Geltrú

  Els principals treballs realitzats han estat dins la part urbana de Vilanova i la Geltrú, en concret l'adequació del pas de vianants i bicicletes sota les vies del carrer Josep Coroleu, reordenació de la rotonda del passeig Marítim i la implantació d'una senyalització d'orientació al llarg ...

  Els principals treballs realitzats han estat dins la part urbana de Vilanova i la Geltrú, en concret l'adequació del pas de vianants i bicicletes sota les vies del carrer Josep Coroleu, reordenació de la rotonda del passeig Marítim i la implantació d'una senyalització d'orientació al llarg de tot el recorregut ciclable.

  Veure més

  veure menys

 • Centre d’Atenció al Visitant de Sitges

  El nou Centre d’Atenció al Visitant de Sitges, ubicat a la masia de Can Milà, ofereix una millor experiència als turistes, visitants i residents per promoure un model turístic competitiu, sostenible i inclusiu. La remodelació s’ha desenvolupat al llarg de 12 mesos, durant els quals s’ha ...

  El nou Centre d’Atenció al Visitant de Sitges, ubicat a la masia de Can Milà, ofereix una millor experiència als turistes, visitants i residents per promoure un model turístic competitiu, sostenible i inclusiu. La remodelació s’ha desenvolupat al llarg de 12 mesos, durant els quals s’ha fet l’adequació de la casa principal i de l’edifici de servei, així com l’arranjament del jardí i el condicionament d’un aparcament per al públic.

  A la casa principal de Can Milà s’ubica l’espai informatiu, amb una proposta de comunicació interactiva per potenciar el coneixement i la difusió del patrimoni cultural sitgetà i de la comarca, amb un contingut atractiu i dinàmic. A l’edifici de servei, es troba la regidoria de Turisme de Sitges amb la finalitat d’aglutinar els serveis turístics de l’ajuntament en un mateix espai.

  Veure més

  veure menys

 • Centre d’Interpretació dels Americanos

  El centre sota el nom d'Americanos. Indians a Sant Pere de Ribes, està dedicat a difondre el llegat i patrimoni dels Americanos en un espai de 93m2 adossat a la Casa de la Vila. El projecte d’adequació arquitectònica i l’interiorisme han permès adaptar l’espai com una continuació de la ...

  El centre sota el nom d'Americanos. Indians a Sant Pere de Ribes, està dedicat a difondre el llegat i patrimoni dels Americanos en un espai de 93m2 adossat a la Casa de la Vila. El projecte d’adequació arquitectònica i l’interiorisme han permès adaptar l’espai com una continuació de la Plaça de la Vila, mitjançant la ubicació d’un gran cancell metàl·lic a la façana i un escenari amb un teló de fons.

  El projecte museogràfic presenta de forma expositiva la història de l’emigració de persones catalanes i ribetanes a Amèrica i el seu llegat. El centre funcionarà també com a oficina d’informació turística.

  Veure més

  veure menys

 • Jardins Clàssics Romàntics de Can Travé

  Els Jardins Clàssics Romàntics de Can Travé, ubicats a Cubelles, tenen una extensió de més d’11.400 m2 i compten amb una important pineda, on es destaquen dos camps de cítrics i una part de roserars. Estan situats dins d’un espai de recuperació del patrimoni històric artístic del ...

  Els Jardins Clàssics Romàntics de Can Travé, ubicats a Cubelles, tenen una extensió de més d’11.400 m2 i compten amb una important pineda, on es destaquen dos camps de cítrics i una part de roserars. Estan situats dins d’un espai de recuperació del patrimoni històric artístic del municipi amb alt valor de memòria històrica. L’actuació de recuperació dels jardins i la millora d'il·luminació i reg, el converteixen en un espai d’acollida del turisme patrimonial a la comarca.

  Veure més

  veure menys

 • La Ruta Del Patrimoni Del Garraf

  Comarcalment, s’ha desenvolupat la Ruta del Patrimoni del Garraf que inclou una sèrie d’itineraris al voltant de sis miradors ubicats en punts d’interès patrimonials, que permeten descobrir els paisatges més genuïns de la comarca: el mar, les muntanyes, les vinyes i el riu Foix. Aquests ...

  Comarcalment, s’ha desenvolupat la Ruta del Patrimoni del Garraf que inclou una sèrie d’itineraris al voltant de sis miradors ubicats en punts d’interès patrimonials, que permeten descobrir els paisatges més genuïns de la comarca: el mar, les muntanyes, les vinyes i el riu Foix. Aquests miradors s’han potenciat i dinamitzat amb recorreguts curts i accessibles.
  Les actuacions són: el Mirador de la Punta Grossa, a Vilanova i la Geltrú; les Estacions interpretatives de les vinyes adjacents al castell, a Sant Pere de Ribes; el Mirador del Castell Vell, a Olivella; el Mirador del Puig de l’Àliga a Canyelles, el Punt d'Observació d’aus de la desembocadura del Foix a Cubelles i el Castellot de Garraf a Sitges.

  Veure més

  veure menys

 • Mirador de Montserrat

  La construcció del Mirador de Montserrat s’emmarca en el projecte comarcal Garraf: camins, patrimoni i natura, i ha estat cofinançat pel Fons de Desenvolupament Regional Europeu (FEDER). Els treballs es van posar en marxa al gener i s’han tingut molt en compte les necessitats dels veïns de ...

  La construcció del Mirador de Montserrat s’emmarca en el projecte comarcal Garraf: camins, patrimoni i natura, i ha estat cofinançat pel Fons de Desenvolupament Regional Europeu (FEDER). Els treballs es van posar en marxa al gener i s’han tingut molt en compte les necessitats dels veïns de Daltmar a l’hora de definir el projecte. S’ha comptat amb la seva participació i aportacions per dissenyar aquest espai, que recupera el sector.

  L’actuació ha permès transformar totalment un espai obsolet i degradat, destinat antigament a sistema viari, en un espai de gaudi totalment integrat al Parc d’Olèrdola. Per la seva situació estratègica a la serralada del Pic de l’Àliga, un dels punts més alts del territori, el nou Mirador de Montserrat és una gran finestra al parc natural d’Olèrdola i també a les muntanyes de Montserrat.

  Veure més

  veure menys

 • Museïtzació del Castell de Sant Pere de Ribes

  El nou Centre d'Interpretació del Patrimoni Cultural de Sant Pere de Ribes permet conèixer al visitant els diferents usos que ha tingut el Castell, des d'una presó fins a l'habitatge del coreògraf, ballarí i estudiós de les castanyoles José de Udaeta. La visita, de 40 minuts de durada, fa un ...

  El nou Centre d'Interpretació del Patrimoni Cultural de Sant Pere de Ribes permet conèixer al visitant els diferents usos que ha tingut el Castell, des d'una presó fins a l'habitatge del coreògraf, ballarí i estudiós de les castanyoles José de Udaeta. La visita, de 40 minuts de durada, fa un recorregut per la vida del ballarí a través d'un audiovisual i una taula interactiva, mitjançant un sistema d'ombres xineses a la torre. L'equipament ofereix també un mapping, una sala de tallers infantils i un espai per a exposicions de productes artesans.

  Veure més

  veure menys

 • Restauració de l’espai protegit de la Platja Llarga a Vilanova i la Geltrú

  La finalitat d’aquest projecte, que s’ha aprovat inicialment, és recuperar els hàbitats de les llacunes litorals i els aiguamolls costaners de l’espai interior, amb els seus valors biològics, ecològics i paisatgístics. Així mateix, es vol donar a l’espai un ús social i educatiu, ...

  La finalitat d’aquest projecte, que s’ha aprovat inicialment, és recuperar els hàbitats de les llacunes litorals i els aiguamolls costaners de l’espai interior, amb els seus valors biològics, ecològics i paisatgístics. Així mateix, es vol donar a l’espai un ús social i educatiu, dotant el traçat de dues plataformes d’observació al pas pels aiguamolls i la construcció d’un centre de recepció i d’interpretació per a visitants, i d’activitats pedagògiques, de sensibilització i divulgació ciutadana.

  Veure més

  veure menys

 • Senyalització de les rutes naturals, culturals i patrimonials a Vilanova i la Geltrú

  L’objectiu d’aquest projecte és valorar i fer difusió del patrimoni natural i cultural de la façana marítima del municipi de Vilanova i la Geltrú, per a potenciar el turisme cultural. El projecte inclourà la senyalització d’elements, l’elaboració de materials de difusió amb ...

  L’objectiu d’aquest projecte és valorar i fer difusió del patrimoni natural i cultural de la façana marítima del municipi de Vilanova i la Geltrú, per a potenciar el turisme cultural. El projecte inclourà la senyalització d’elements, l’elaboració de materials de difusió amb informació de cada itinerari i de cada element senyalitzat, i la creació d’una aplicació mòbil.

  Veure més

  veure menys