Mas de l’Artís -Embassament de Foix – Castellet

Magnífica i llarga excursió pel Parc del Foix, en els límits entre el Garraf i l’Alt Penedès que, sortint del Mas de l’Artís, visita els bucòlics entorns de l’Embassament del Foix i l’espectacular nucli de Castellet.

Dades d’interès

Sitges Vilanova i la Geltrú
 • Senderisme
 • Lineal
 • Distància: 35,22 Km
 • Desnivell: 663 m
 • Durada aproximada: 4h 50m
 • Dificultat: Alta
 • Temàtica: Natura / Paisatge

Des del Mas de l’Artís se segueix el PR C-143 pujant pel Fondo de les Oliveres fins al Pla de les Palmeres i es continua pel Fondo de la Pineda i la Presa de Foix, que es passa per sobre. Es volta l’embassament fins a la urbanització Llac del Foix, on es deixa el PR. Seguint la carretera, s’arriba a Castellet, un indret arquitectònicament majestuós situat en una posició privilegiada. Allà es pren el GR 92 fins al Pla de la Casa Alta, des d’on es retorna al Pla de les Palmeres i, per camí ja conegut, al Mas de l’Artís.

Punts d’interès

 • Embassament Foix

  L'embassament de Foix és una infraestructura hidroelèctrica espanyola construïda sobre el riu Foix, un curt riu de tan sols 41 km de longitud que neix a la Serra de la Laguna, ubicada a la comarca de Noya. Aquesta presa es troba ubicada exactament al municipi de Castellet i Gornal, a la comarca ...

  L'embassament de Foix és una infraestructura hidroelèctrica espanyola construïda sobre el riu Foix, un curt riu de tan sols 41 km de longitud que neix a la Serra de la Laguna, ubicada a la comarca de Noya. Aquesta presa es troba ubicada exactament al municipi de Castellet i Gornal, a la comarca de l'Alt Penedès, limitant amb la comarca del Garraf, a la província de Barcelona, ​​Catalunya.

  És en el context de la greu crisi agrària i econòmica general del final del segle XIX que sorgeix la idea de la construcció del pantà de Foix. Una infraestructura d'aquestes característiques transformarà decisivament l'agricultura de les poblacions més properes al riu de Foix, que passaran de la vinya, molt delmada per la fil·loxera dels anys 90 amb la consegüent davallada del preu del vi, al regadiu.

  veure més

  veure menys

 • Castellet

  L'imponent Castell (s. X), convertit actualment en seu de la Fundació Abertis, i situat a la riba nord del pantà de Foix, és el punt de partida d'interessants rutes per descobrir la riquesa natural del poble.

  Al juny, aquest entorn esdevé escenari d'un autèntic mercat medieval, ...

  L'imponent Castell (s. X), convertit actualment en seu de la Fundació Abertis, i situat a la riba nord del pantà de Foix, és el punt de partida d'interessants rutes per descobrir la riquesa natural del poble.

  Al juny, aquest entorn esdevé escenari d'un autèntic mercat medieval, que ens trasllada a una època en què l'austeritat despertava els encants d'un paisatge privilegiat.

  veure més

  veure menys