De Sant Pere de Ribes a Olivella i tornar

Itinerari per a persones avesades a caminar que voreja el límit occidental del Parc Natural del Garraf, entre rieres, boscos i conreus.

Dades d’interès

Olivella Sant Pere de Ribes
 • Senderisme
 • Circular
 • Distància: 22,2 Km
 • Desnivell: 460 m
 • Durada aproximada: 5h 45m
 • Dificultat: Alta
 • Temàtica: Natura / Paisatge

Des del poliesportiu municipal de Sant Pere de Ribes, al Passeig de Circumval·lació, deixem el camp de futbol a l’esquerra, creuem la riera, la carretera i passem pel costat del cementiri. Passant per sota el Pont de les Parellades i la carretera C-15B, el camí puja al Coll de Glaieta (53 min). A l’altra banda es voreja la urbanització de Mas Milà i, més endavant, els Forns de Calç de Monàs i de Can Suriol. Al cap de 3h som a Olivella. Travessem el poble fins al cementiri, on prenem la pista del Mas Rourell i Pineda Parc. Es continua fins a la Granja-Escola Can Pere de la Plana i Can Bertran, on hi ha una bifurcació; per la dreta tornem a Sant Pere de Ribes utilitzant un carril bici; seguint recte ho fem pel sender GR 92.4.

Punts d’interès

 • Castell vell d’Olivella

  El Castell Vell d'Olivella és un antic castell, declarat bé cultural d'interès nacional, documentat des de l'any 992. Actualment, es conserven només algunes restes dels murs que sembla que dibuixen una planta trapezoidal.

  Enmig de les runes del castell d'Olivella, i aprofitant ...

  El Castell Vell d'Olivella és un antic castell, declarat bé cultural d'interès nacional, documentat des de l'any 992. Actualment, es conserven només algunes restes dels murs que sembla que dibuixen una planta trapezoidal.

  Enmig de les runes del castell d'Olivella, i aprofitant les seves pedres, es va construir al segle XVIII un molí, per iniciativa del rector d'Olivella, que va restar inacabat; d'ell es pot veure una torre rodona.

  Molt a prop del castell d'Olivella hi ha les restes de l'antiga capella romànica de Sant Pere, l'església era l'antiga parròquia d'Olivella.

  veure més

  veure menys

  Troba’l a: Ruta del Castell d’Olivella / Olivella – Castell Vell d’Olivella

 • Centre d’interpretació dels indians (Sant Pere de Ribes)

  El municipi de Sant Pere de Ribes pertany a la Xarxa de municipis indians de Catalunya i, anualment, celebra una festa dedicada a la cultura i el llegat de tots aquells ribetans que durant el segle XIX van emigrar a Amèrica per buscar una millor vida: “El reton dels Indians", un esdeveniment que ...

  El municipi de Sant Pere de Ribes pertany a la Xarxa de municipis indians de Catalunya i, anualment, celebra una festa dedicada a la cultura i el llegat de tots aquells ribetans que durant el segle XIX van emigrar a Amèrica per buscar una millor vida: “El reton dels Indians", un esdeveniment que difon de manera festiva la història, la cultura i la gastronomia. Es tracta d'un equipament dedicat a difondre el llegat i el patrimoni dels seus avantpassats "americanos".

  veure més

  veure menys

  Troba’l a: Ruta Entre Vinyes A Sant Pere De Ribes / Sitges – Sant Pere de Ribes / Sant Pere de Ribes – El Montgrós – Font d’en Sidro