Sitges – Sant Pere de Ribes

Recorregut apte per a tothom. Itinerari pla i ben distret per la varietat d’entorns que ens trobem: ermites, cases d’estiueig, parcs, riera, camp de golf, autòdrom, horts i camps de vinya, oliveres i garrofers. Ideal fer la sortida de bon matí o al capvespre.

Dades d’interès

Sant Pere de Ribes Sitges
 • Senderisme Cicloturisme
 • Lineal
 • Distància: 12,71 Km
 • Desnivell: 27 m
 • Durada aproximada: 1h 15m
 • Dificultat: Baixa
 • Temàtica: Natura / Paisatge / Patrimoni

Situats a l’Ermita de la Mare de Deu del Vinyet, ens dirigim cap al Golf Terramar tot passant pels Jardins de Terramar, ara del Sentits, i prenent el trencall cap a la riera de Ribes. No podent continuar per la riera, agafem un carrer entre el golf i el càmping El Garrofer cap a Can Girona i, des d’allà, per la riera de Ribes i el Carç arribem a Sant Pere de Ribes. La tornada a Sitges es pot fer amb autobús (parades Plaça Catalunya i Passeig de Circumval·lació).

Punts d’interès

 • Ermita del Vinyet

  El santuari de la Mare de Déu del Vinyet és un edifici religiós actualment integrat a la zona urbanitzada del Vinyet al municipi de Sitges inclòs en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

  El dia de la Mare de Déu del Vinyet és el 5 d'agost. Se celebren misses en ...

  El santuari de la Mare de Déu del Vinyet és un edifici religiós actualment integrat a la zona urbanitzada del Vinyet al municipi de Sitges inclòs en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

  El dia de la Mare de Déu del Vinyet és el 5 d'agost. Se celebren misses en honor de la Mare de Déu i hi ha diferents actes durant el mateix dia. Antigament, el dia era festiu a Sitges i, fins i tot, els habitants dels pobles del voltant anaven a passar la tarda a la fira que es posava al voltant de l'ermita. El dia s'acaba amb el llançament d'un petit castell de focs. Tot i que avui dia no és festiu, el fet que la celebració sigui durant el mes d'agost fa que els sitgetans i els estiuejants continuïn assistint.

  veure més

  veure menys

 • Centre d’interpretació dels indians (Sant Pere de Ribes)

  El municipi de Sant Pere de Ribes pertany a la Xarxa de municipis indians de Catalunya i, anualment, celebra una festa dedicada a la cultura i el llegat de tots aquells ribetans que durant el segle XIX van emigrar a Amèrica per buscar una millor vida: “El reton dels Indians", un esdeveniment que ...

  El municipi de Sant Pere de Ribes pertany a la Xarxa de municipis indians de Catalunya i, anualment, celebra una festa dedicada a la cultura i el llegat de tots aquells ribetans que durant el segle XIX van emigrar a Amèrica per buscar una millor vida: “El reton dels Indians", un esdeveniment que difon de manera festiva la història, la cultura i la gastronomia. Es tracta d'un equipament dedicat a difondre el llegat i el patrimoni dels seus avantpassats "americanos".

  veure més

  veure menys

  Troba’l a: Ruta Entre Vinyes A Sant Pere De Ribes / De Sant Pere de Ribes a Olivella i tornar / Sant Pere de Ribes – El Montgrós – Font d’en Sidro