Vilanova – Castell de Miralpeix – Sant Pere de Ribes

Recorregut que ens trasllada des del Garraf mariner al Garraf interior, del mirador marítim a les vinyes i els garrofers. Canvis sobtats sempre presents en aquesta comarca tant petita com variada, on tot hi és atapeït i en petites racions per fer-ne un tast.

Dades d’interès

Sant Pere de Ribes Vilanova i la Geltrú
  • Senderisme
  • Lineal
  • Distància: 24,01 Km
  • Desnivell: 235 m
  • Durada aproximada: 2h 30m
  • Dificultat: Mitja
  • Temàtica: Natura / Paisatge

Situats davant del Far, pugem en direcció al Museu del Mar i Sant Cristòfol. Un cop creuada la via del tren i per diverses variants del GR 92 i dels camins del Garraf, iniciem la pujada al Castell de Miralpeix per la Muntanyeta, els Colls, la Casa del Mar i la Serra dels Paranys. Un cop al Castell baixarem a Can Girona i per la riera de Ribes i el Carç arribarem a Sant Pere de Ribes. La tornada a Vilanova es pot fer amb autobús (parades Plaça Catalunya i Passeig de Circumval·lació).

Punts d’interès

  • El Far de Vilanova

    Anomenat també El far de Sant Cristòfol, anomenat així per la punta on s'instal·la, es troba darrere de la platja de la "Farola". En aquest mateix lloc va haver-hi anteriorment, el 1866, un altre més petit que va quedar en desús donat el seu poc abast el 1905, quan es va inaugurar aquesta ...

    Anomenat també El far de Sant Cristòfol, anomenat així per la punta on s'instal·la, es troba darrere de la platja de la "Farola". En aquest mateix lloc va haver-hi anteriorment, el 1866, un altre més petit que va quedar en desús donat el seu poc abast el 1905, quan es va inaugurar aquesta nova torre més alta, que elevava la llum de 12,6 a 21 metres actuals.

    El far actual consta d'un edifici de planta quadrada amb un porxo davant del mar i una torre externa, rematada amb una cúpula platejada, adossada a la paret lateral. A més de la seva funció com a guia, des del 1981, acull la col·lecció del Museu del Mar.

    veure més

    veure menys

    Troba’l a: Ruta Del Mirador De La Punta Grossa